Schramm boxsprings

Sinds 1923

1923 stichte Karl Schramm een bekleding en zadelmakerij. In 1959, neemt Karl Schramm junior de workshops van zijn vader over en specialiseert zich in de productie van high -end matrassen en de basis matrassen, eigen bed creaties en volledig geïntegreerde boxspring systemen.

Het twee-matrassen-systeem van Schramm

Het twee-matrassen-systeem van Schramm is een perfecte combinatie van een flexibele bovenmatras en een stabiele ondermatras.  Door de nauwkeurigheid reagerende en op uw maat en slaapgewoonten afgestemde bovenmatras ligt u in een ideale anatomische positie. De stabiele ondermatras veert iedere beweging gelijkmatig af en vormt zo een goede ondersteunende basis voor deze boxsprings.

De veercontructie van het twee-matrassen-systeem maakt een luchtcirculatie mogelijk in alle richtingen. Hoogwaardige actief ademende materialen verhinderen ophoping van vocht.

Unieke veerkwaliteit

 

Schramm behoort tot het selecte groepje matrassenfabrikanten die hun pocketveren zelf produceren en in katoenen zakjes verwerken. In de Schramm-pocketveermatrassen Mythos en Divina worden uitsluitend veren toegepast die na het draaien oventhermisch veredeld worden en als gevolg daarvan bestand zijn tegen slijtage en overbelasting.

 

Tot 7 motoren

De Schramm motorisch instelbare ondermatrassen doen wat u wilt. Doordacht tot in het kleinste detail, brengen 7 verschillende uitvoeringen met beweegbare elementen u in elke gewenste positie. Of het nu TV-kijken of lezen is, voor het ontlasten van uw benen of wervelkolom – nauwelijks hoorbaar en traploos beweegt uw bed zich zoals u dat wenst. Schramm-ondermatrassen ook verkrijgbaar zonder verstelling en in 4 handmatig verstelbare versies.

S.C.A.-systeem

Al naar gelang de individuele bouw van het lichaam, zoals smalle of brede schouders, gepronoceerde of juist niet gepronoceerde contouren van heupen en bekken, of bij zwangerschap, laar het ondermatras zich in het schouder- en bekkengebied onafhangkelijk van elkaar en traploos tot 2 cm omhoog stellen en tot 2 cm omlaag. Deze op ieder moment te veranderen fijninstelling definieert in samenhang met de juiste veerkrachtreceptuur van het bovenmatras de optimale ligpositie. Dit S.C.A.-systeem (Secundaire Contour Aanpassing) werd ondertussen internationaal gepatenteerd en zorgt voor een ongezien slaapcomfort. 

Luxueuze afwerking

De boxspring is altijd gestoffeerd en 12 cm, 18 cm of 25 cm hoog. Het stevige houten frame wordt op een ambachtelijke manier met meerdere lagen van hoogwaardig materiaal gestoffeerd. De boxspring kan strak gestoffeerd worden, maar ook met een bedrok of volant afgewerkt worden. De stoffering is afneembaar. Ook leder of eigen stof behoort tot de mogelijkheden.

 

officiële website SCHRAMM: http://www.schramm-werkstaetten.de/en